Rakan Blogger Polaris...Terima Kasih Semua...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Salam Aidil Fitri 2011- Mohon maaf Atas Segala Kesilapan dan Terkasar Bahasa

Salam Aidil Fitri al Mubarak 2011... Slideshow: Azierahman’s trip to Chengkau (near Seremban), Negeri Sembilan, Malaysia was created by TripAdvisor. See another Seremban slideshow. Create a free slideshow with music from your travel photos.

Thursday, December 24, 2009

Catatan penghujung 2009

Lamanye tak update blog ni...gara2 satu kegilaan baru buat ana...apa dia...takyah citelah...:) tapi selepas ni no more chat or whatever yang berkaitan dengannya. Kesian juga pada kawan-kawan tagged dan skype...tapi ana tak boleh nak buat apa. Kalau masih ada yang ingat kat blog ana ni, kita jumpa je di sini. tak pun cari ana di FB. Ana ada kat situ. Kenapa stop kan semuanya?? tak dapat ana menjelaskan nya kat sini...

Tapi tak apalah...tahun 2010 semakin menjelang...umur ana pun dah menjangkau 45 tahun...tak lah lama mana hidup ni lagi...walau muka mungkin nampak sedikit berbeza dengan mereka yang sama sewaktu dengan ana...tapi umur tetap umur...semakin bertambah. Bukan semakin berkurang. Apa pun ana bersyukur dengan kurniaan Allah s.w.b.t yang sentiasa mengurniakan ana dengan kesihatan yang baik, rezeki yang melimpah ruah walaupun tidak semewah mana seperti yang diimpikan oleh sesetengah dari kita.

Bukan ana menolak kehidupan mewah, tapi ana rasa, inilah ana...ana tak biasa dengan kehidupan sebegitu. Ada yang menggunakan kata-kata, jika kaya ingin berbakti dengan negara, kepada sesama bangsa, menolong yang susah...

Bukan ana tak ingin kaya atau menolong orang yang susah. Teringin sangat sebenarnya, tapi ana cuma boleh menolong dengan ilmu yang ada pada ana. Setakat hari ni walau pelbagai tawaran yang datang, berbagai kata-kata yang lunak didengar, ana masih belum tertarik untuk berbuat begitu. Biarlah ana dengan cara ana, menolong dengan cara ana.

Sebenarnya ana bukan nak bercerita tentang kaya. Ada sesuatu dalam diri ana yang tersimpan yang buat ana sedih dalam beberapa hari ni. Tapi sukar untuk ana luahkan...untuk ana berkongsi dengan sesiapa sahaja. Perkara dah berlalu...biarkan lah. Ana cuba perbaiki diri untuk tahun 2010 ni insyaallah.

28 Dis ni ana akan ke Bukit Tinggi, Indonesia. Semoga pemergian ana ke sana selama 5 hari dapat mengubat segala apa yang ada dalam kepala dan hati ana insyaallah.

0 comments:

Post a Comment

Senarai Blog Kengkawan

Popular Post


Get this widget here
POLARIS WORLD MALAYSIA © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute