Rakan Blogger Polaris...Terima Kasih Semua...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Salam Aidil Fitri 2011- Mohon maaf Atas Segala Kesilapan dan Terkasar Bahasa

Salam Aidil Fitri al Mubarak 2011... Slideshow: Azierahman’s trip to Chengkau (near Seremban), Negeri Sembilan, Malaysia was created by TripAdvisor. See another Seremban slideshow. Create a free slideshow with music from your travel photos.

Saturday, June 11, 2011

Kek Lapis Sarawak


Dayang Salhah : Antara pengeluar kek lapis Sarawak yang terkenal...

Kek Lapis Sarawak merupakan tradisi warga Sarawak yang diwarisi secara turun temurun. Untuk menghasilkan Kek Lapis Sarawak ia perlu melalui proses manual yang amat teliti, rumit dan memakan masa. Disebabkan itu, Kek Lapis Sarawak dapat disimpan dengan lama.

Kesabaran dan kesenian tinggi akan menghasilkan Kek Lapis Sarawak yang begitu menarik dalam kepelbagaian corak, rasa dan saiz.Kini Kek Lapis Sarawak mula dihidangakn pada hari – hari perayaan besar di Malaysia seperti Aidilfitri, Tahun Baru Cina & Krismas, turut menjadi pilihan di Majlis Pertunangan & Perkahwinan.


Pelawat yang ke Sarawak pasti akan mendapatkan Kek Lapis Sarawak untuk dijadikan buah tangan untuk diri sendiri atau diberi kepada rakan-rakan. Terdapat juga syarikat-syarikat yang kini memilih Kek Lapis Sarawak untuk jadikan cenderahati di majlis – majlis rasmi mereka.

Admin : Dalam ramai-ramai...aku antara yang tak membeli kek lapis Sarawak...sebabnye...aku tak makan kek...:) adik-adik aku pun sama gak. Pernah beli...tapi masing-masing kata tak tahan manis...sebab tu aku tak membeli langsung kek lapis Sarawak.

0 comments:

Post a Comment

Senarai Blog Kengkawan

Popular Post


Get this widget here
POLARIS WORLD MALAYSIA © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute